Analys

Pentagon öppnar ammunitionsfabrik i Texas för att stödja Ukrainas vapentillgångar

Enligt New York Times har Pentagon öppnat en ny ammunitionsfabrik i Mesquite, Texas, för att producera 30 000 155-mm artillerigranater per månad
Pentagon öppnar ammunitionsfabrik i Texas för att stödja Ukrainas vapentillgångar

Enligt New York Times har Pentagon öppnat en ny ammunitionsfabrik i Mesquite, Texas, för att producera 30 000 155-mm artillerigranater per månad, vilket är ungefär dubbelt så mycket som USA nuvarande produktionskapacitet. Detta ska särskilt täcka Ukrainas behov i kampen mot ryska styrkor.

För att säkerställa att Ukrainas artillerienheter har tillräckligt med ammunition satte Pentagon upp ett produktionsmål förra året på 100 000 granater per månad till slutet av 2025.

Men lanseringen av en enda ny fabrik kanske inte räcker för att ändra utgången av striderna till Ukrainas fördel.

“- Den stadiga ökningen av artilleriammunitionproduktion är betydelsefull för långsiktiga amerikanska och ukrainska behov,” sade Michael Kofman, expert på den ryska militären och senior fellow vid Carnegie Endowment for International Peace.

– Men även i bästa fall skulle jag säga att dessa produktionsmål för slutet av 2025 kommer att nås för sent i detta krig, och det är troligt att den ryska artilleriproduktionen fortfarande kommer att vara högre än USA och Europas tillsammans vid den tidpunkten.

Related news