Analys

Vovchansk: Rysslands retreat

Under extremt tung artilleriangrepp som ryssarna utför mot våra Ukrainska-Krigare, för att försöka bromsa varje framryckning
Vovchansk: Rysslands retreat

Under extremt tung artilleriangrepp som ryssarna utför mot våra Ukrainska-Krigare vid staden Vovchansk, för att försöka bromsa varje framryckning och för att reducera de redan förstörda byggnaderna, till ruiner, så att det inte finns någonstans att gömma trupper, har de ukrainska styrkorna ändå lyckats avancera, men förhoppning på få förluster!

De ukrainska styrkorna omringar fortfarande en grupp ryssar i stadens centrum, som har barrikaderat sig i en betonganläggning. Ukrainarna gör ingen ansträngning för att få ut dem, med vetskapen om att de kommer att tvingas ut förr eller senare.

Fortsatt framgång

Samtidigt fortsätter framryckningen i norra och centrala delen av staden, där stora ukrainska drönaroperationer trakasserar och förstör ryska styrkor i de norra förorterna. Det har resulterat till att Ryssarna har använt termobariska vapen, med vetskap om att dessa skapar både intensiv värme och höga tryck som ofta kan likna en kärnexplosion, och sedan, när eldkulan kollapsar, suger ut luften från slutna utrymmen vilket orsakar kvävning! Extremt vidrigt vapen!

Däremot avstår ryssarna från att använda FAB-glidbomber eftersom båda fraktionerna i staden, är för nära varandra och bomberna är otillräckligt precisa. Några av de största framgångarna har uppnåtts på den nordöstra sidan av staden, där drönarvideo tydligt visar att ukrainarna verkar ha drivit ut ryssarna helt från staden i det området.

Ryssarna flyr till dåliga skyttegravar

Ryssarna verkar ha dragit sig tillbaka till några provisoriska skyttegravar som aldrig blev färdiga, ute på fälten utanför staden. Under tiden förblir de ukrainska styrkorna i nordost vaksamma och rensar området, genomsöker varje hus, skjul och källare, med hjälp av granater och automatkarbiner för att säkerställa att ingen ryssar existerar där. Dessa strider kräver ett extremt psyke och alla människor kan inte fokusera på uppgiften under sådana närstrider som de kräver. Lägg där till minor, drönare, artilleri och explosiva-fällor som kan ligga varstans.

Ukrainarna har inte gjort det lätt för dom ryssar som tog sig till sina skyttegravar, eftersom våra marinsoldater stormar dessa områden och orsakade kaos i de ryska skyttegravarna. Detta skakade ryssarna så mycket att de snabbt övergav sitt försvar och de få bunkrar som återstod rensades med granater. Öster om dessa skyttegravar ligger byn Tyke (tee-kee) på höjderna ovanför och dessa höjder måste återtas för att ge ukrainarna en chans att återta området mer fullständigt.

Ukrainas sista sanering

När Tyke är återtaget och de ryska eldkontroll- och observationspunkterna är borta, tillåter den lokala geografin att Ukraina kan använda det som en språngbräda för att komma bakom de återstående ryska styrkorna i nordvästra Vovchansk, och därmed avskära dem om de inte retirerar. Om de gör det på detta sätt är det inte nödvändigt att attackera ryssarna i resten av staden eftersom de är då helt bortom räddning.

Marinsoldaterna och deras drönare utnyttjade sin taktiska fördel och ryssarnas oordning – vars radiotrafik de lyssnar på, vilket konstant förstärker kaoset bakom linjerna. Marinsoldaterna använde nattseende drönare och goggles för att ständigt trakassera ryssarna, vilket gav dem ingen tid att återfå någon lugn stund. Dessa ryssar har hamnat i ett helvete, och om någon av dem kommer någonsin ut levande, så kommer deras helvetiska upplevelser kunna författas i framtida böcker och filmer.

Sammanfattning

Så nu är Ukraina på randen till att ta kontroll över högre mark, och genom att göra det, så öppnar de upp en väg, där de kan omringa dem och skära av ryssarna för att tillslut få ett slut på deras operationer i Vovchansk. Det skulle effektivt innebära slutet på den ryska operationen i den östra sektorn av offensiven. Detta skulle så småningom orsaka kollapsen av Liptseysidan av den ryska offensiven. Insatserna kunde inte vara högre.

Slava Ukraini 🇺🇦!

Related news