Rapport

Statusrapport om ryska invasionen den 2 Juli

Direktrapport från alla fronter i Ukraina som är värda att rapportera.
Statusrapport om ryska invasionen den 2 Juli

Under den här dagen fortsätter fienden att öka intensiteten i sina anfall i Donetsk-regionen. Antalet stridsincidenter längs hela frontlinjen har stigit till 93. Ukrainska försvarare håller stadigt tillbaka trycket från de ryska ockupationsstyrkorna och orsakar betydande förluster för fienden.

Gränsbyarna i Sumy och Chernihiv regioner fortsätter att lida av cyniska artilleribeskjutningar från territoriet av den ryska federationen. Områdena runt byarna Khrinivka, Ryasne, Kyndrativka, Mokhy, Myropillia, Baranivka, Dehtiarne, Velyka Pysarivka och Rozory har drabbats av eld från stridsartilleri och raketartillerisystem. Dessutom bedriver ockupanterna sabotage- och spaningsverksamhet.

Samtidigt fortsätter Kharkiv-området att utsättas för kontinuerliga bombningar från fiendens luftförsvar. Idag har terrorister från Belgorod (i Ryssland) och Shebekino (i Ryssland) sammanlagt utfört 12 raket-attacker, inklusive 20 flygbombsanfall. Målen var områdena kring byarna Lyptsi, Staritsia, Vovchansk Hutori, Tykhe, Hlyboke och Mali Prokhody.
Ostyrda flygplan raketer exploderade i närheten av Sotnytsky Kozachka.

Samtidigt har fem attacker avvisats nära Hlyboke och området runt Vovchansk vid Kharkivska-fronten. Det har inte rapporterats några förluster från våra positioner, men det betyder inte att Ukrainas krigare inte har drabbats av förluster.

Vid Kupyansk-fronten har fienden försökt fem gånger utan framgång att storma våra försvarsställningar i närheten av Synkivka. För att stödja denna attack utförde ryssarna 14 st fruktansvärda flygbombningar. Ukrainska soldater håller dock fast vid försvaret och få utstå extrema stridsförhållanden. En annan strid pågår även nära Stelmakhivka.

Vid Lyman-fronten genomförde fienden 12 st attacker mot ukrainska positioner nära Nevske, Makiivka, Hrekivka och Terniv. Åtta av attackerna avvisades utan framgång för fienden, men fyra pågår fortfarande.

Fienden fortsätter att söka efter svaga punkter i vår försvarslinje på Siversky-fronten. Nära Spyrne, Ivano-Daryivka och Viimka har ukrainska försvarare avvisat tre attacker. Dock pågår två strider fortfarande. Situationen är svår men under kontroll.

Vid Kramatorsk-fronten genomförde ockupanterna tre misslyckade attacker mot våra positioner nära Chasove Yar, Novyi och Ivanivsky. Dock har inte ryssarna givit upp än och strider fortsätter ännu.

Vid Toretsk-fronten har ryssarna avancerat mer eller mindre dagligen och här måste vi stoppa ryssarna! Något som jag har poängterat under några veckor, men vi lyckas inte. Extremt frustrerande! Jag har skrivit en artikel om detta.
Idag har antalet attacker ökat! Fienden, med stöd av luftförsvar, koncentrerar ryssarna sina ansträngningar på att försöka framskrida mot New York och Toretsk. Mer än hälften av alla attacker är vid denna front. Striderna pågår. Dessutom genomförde ockupanterna misslyckade attacker nära Pivdne, Pivdne och Zalizne.

Vid Pokrovsk-fronten har det varit flest stridigheter. Sedan dagen började har ockupanterna gjort sjukt många försök att pressa tillbaka våra försvarare från ockuperade positioner nära Vozdvizhenka, Novooleksandrivka, Yevhenivka, Novoselivka Persha, Lozuvatka, Chystobrodivka och Umansky. Försvararna håller tillbaka trycket och har avvisat flera attacker från fienden, många strider pågår fortfarande. Fiendens förluster är enorm.

Strider fortsätter nära Krasnohorivka vid Kuhayiv-fronten. Ukrainska försvarare har hittills avvisat tre attacker från ockupationsarmén och två pågår fortfarande. Tre attacker har också stoppats av våra soldater nära Paraskevivka och Heorhiivka. Ockupanterna bombarderade Velyka Novosilka och Katerynivka.

Vid Vremivka-fronten avvisades en fientlig attack nära Kostiantynivka.

Samma situation vid Orikhiv-fronten – här misslyckades ockupanterna i området Robotynne. Dessutom avfyrade de åtta flygplans-raketer nära Marfopol.

Vid Pridniprovska-fronten attackerade fienden också våra försvarare två gånger utan framgång nära Krynyky. Områdena kring Ingulets och Tokarivka drabbades av sex flygbombs-anfall.

Related news