Analys

En inbjudan till totalt krig

Vad innebar gårdagens attack mot barnsjukhuset i Kiev?
En inbjudan till totalt krig

När känslorna efter gårdagens tragedi har börjat lägga sig, har hjärnan slagit om till analysläge – vad innebar gårdagens attack mot barnsjukhuset i Kiev?

En inbjudan till totalt krig

När känslorna efter gårdagens tragedi har börjat lägga sig, har hjärnan slagit om till analysläge – vad innebar gårdagens attack mot barnsjukhuset i Kiev?

Den var maximalt symbolisk. Fler människor dog där, men förstörelsen av den nya byggnaden vid Ukrainas bästa barnsjukhus mitt i huvudstaden mitt på ljusa dagen var en utmaning: mot Ukraina, mot väst, mot mänskligheten. En offentlig deklaration: inga regler gäller i detta krig och det kommer aldrig att finnas några. Horden kommer inte att stanna för något i sin strävan att bryta Ukrainas vilja till motstånd.

Personligt

Min vän Emil, bara 23 år gammal, var där när raketen träffade barnsjukhuset. Emil var där för att försöka hjälpa Ukraina, och han var uppenbart nära att förlora sitt eget liv. Hans mod och beslutsamhet att stå vid Ukrainas sida i dessa svåra tider är en påminnelse om det personliga priset många betalar i denna konflikt. Emils upplevelse är bara en av många som visar hur detta krig inte bara är en nationell tragedi utan också en personlig kamp för många av oss.

En inbjudan till totalt krig

I grund och botten är detta en inbjudan till totalt krig! Eller kapitulation! Ukraina har blivit utmanade och Ryssland har lagt ribban och Ukraina måste välja mellan kapitulera eller utmana inbjudan och möte Ryssland med samma brutalitet.

Rysslands krig mot Ukraina har blivit den nya normen för världen. Västvärlden har accepterat att Ukraina har blivit slagfältet där den för ett proxy-krig mot ondskans axel. Ingen vet hur länge det kommer att pågå. Men så länge ukrainarna är villiga att slåss, hoppas jag att väst forsätter att förse dem med vapen och pengar. Men(!) väst kommer aldrig – åtminstone inte innan detta krig är över – att öppna ett säkerhetsparaply över Ukraina. För i hjärtat av Natos strategi gentemot Ryssland ligger den grundläggande principen från kalla kriget: No kinetics! Only proxies!

Ukrainas & våra val

I denna situation har Ukraina få valmöjligheter: total mobilisering eller förbereda sig för Putins villkor.

För att välja det första alternativet är det viktigt att den Ukrainska befolkningen får allt stöd från oss i väst. Samma människor som gick ut på gatorna i väst och demonstrerade för Palestina, bör göra det samma för Ukraina! Väst måste också ge fler Patriots och andra luftvärn, så att detta inte kan ske igen och USA/Nato måste ge tillstånd till Ukraina att få tillstånd att slå till inne i Ryssland, annars kan inte Ukraina stå emot dessa terrorist handlingar från Ryssland, som hände igår.

Huruvida vi är kapabla till detta kommer att bevisas de närmaste tiden.

Related news