Analys

Stora problem för Ukraina men stora problem egentligen?

Ryssland tar mark varje dag. Ukraina kämpar i motvind och Ryssarna förlorar enorma mängder liv och material. Samtidigt har ryssarna lyckats ockupera 0.012% under hela våren & sommaren.
Stora problem för Ukraina men stora problem egentligen?

41 Brigaden
En intressant serie av tweeds, analyser och rapporter från Ukraina har antytt att ryssarna fick information om en dålig befälhavare som ansvarade över en brigad med låg moral samt bristande träning inom den ukrainska 41 brigaden. Så pass mycket att ryssarna började att följa denna brigads rotation och medvetet anföll denna brigad, i vetskap/tro om att den inte skulle kunna försvara sig ordentligt.

Denna brigad var involverad i förlusten av kanaldistriktet vid Chasiv Yar, New York-fiaskot och problemen vid Toretsk. Faktum är att varhelst brigaden har varit stationerad, har problem och misslyckanden följt. Vissa har till och med föreslagit förräderi, men det är nog att gå för långt.

Ukraina kämpar i motvind
Det råder ingen tvekan om att den ryska styrkenivån – som nu uppgår till 520 000 man och planeras att nå 620 000 senare i år – har ett allvarligt negativ inverkan på ukrainska styrkorna.

Ja situationen är svår. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med erfarna ukrainska styrkor kvar vid frontlinjen och de har inte tillräckligt med utrustning. När ryssarna hittar en svaghet har de blivit obevekliga i att utnyttja den oavsett kostnaden av ryska liv.

Ryssland kämpar i motvind
Samtidigt fortsätter ukrainska styrkor att orsaka stor förödelse bland ryska stridsmaterial och soldater längs hela frontlinjen. Även om ryssarna avancerar överallt vid fronten, så måste vi också zooma-ut och se hela bilden. Under våren och sommaren har Ryssland lyckats att ockupera 0.012% av Ukraina, om vi jämför denna siffra med all rysk-material och ryska soldater som har gått förlorade, så blir bilden lite klarare och också ljusare för Ukraina.

Ukraina fortsätter också att skicka drönare och långdistansmissiler för att förstöra stridsflyg, stridsindustrier, elstationer, oljedepåer och ryska flottan flyr från Ukrainas vattendrönare som också kontinuerligt sänks.

Det går snabbt i hockey
Under ytan bubblar missnöjet i Ryssland (även om det är svagt) och vi kan hoppas att det ryska folket snart tappar tålamodet med sina ledare. Det finns tecken på att allt fler kvinnliga ryssar ifrågasätter kriget p.g.a. att deras fäder, söner och män har lemlästats, dött eller försvunnit i Ukraina. Även ekonomin stramas åt. Moskvas-riksbank kommer antagligen höja låneräntan från 16% till 18% eftersom de inte får ner inflationen i landet. Om denna trend fortsätter kan det leda till en betydande förändring i den ryska inrikespolitiken. Vi får inte glömma att det går fort i hockey; Förra året var Prigozhin med Wagner på väg mot Moskva….

Ukraina kommer vinna tillslut
Trots de utmaningar Ukraina står inför, finns det hopp. Den internationella stödet finns där, med vapenleveranser och ekonomiskt stöd från väst och om den fortsätter kan inte Ryssland vinna kriget. Därför är det otroligt viktigt att vi aldrig sviker Ukraina.
Ukrainas motståndskraft och strategiska användning av resurser visar att de kan hålla stånd mot den ryska övermakten. Varje dag av motstånd, så tror jag att Ryssland försvagas ytterligare och för varje misslyckad rysk offensiv ökar chansen för en ukrainsk seger.

Related news