Analys

Uppdatering från Vovchansk

Trots att ryssen har tvingats tillbaka fortsätter dom att använda sina attacker som försvarstaktik i Vovchansk
Uppdatering från Vovchansk

Trots att ryssen har tvingats tillbaka fortsätter dom att använda sina attacker som försvarstaktik i Vovchansk, en strategi som gång på gång har visat sig vara kostsam i människoliv. Det verkar dock inte bekymra ryssarna, och det hjälper inte att de använder fotfolk som är dåligt tränade och med låg moral. Som vi också har skrivit om tidigare i artikeln Vovchansk: Seger och kapitulation

Ukraina har också ett numerärt överläge med 3:1, men ryssarna har 5:1 överläge i mängd av artilleri, samt med hjälp av ryska glidbomber, har det på sex veckor fullständigt förstört denna tidigare orörda stad. Vovchansk är idag helt i ruiner.

Ukraina har satt upp en fälla?

Dom ryska attackerna tycks ha manipulerats av ukrainarna till att tunna ut sig själva i en mycket tunn korridor, målet var att ta sig in i ett industriområde. Ukrainarna lät tillslut ryssarna få ta detta industriområdet som var väldigt attraktivt för ryssarna och de kunde inte ignorera möjligheten. Det var helt enkelt ett för ett bra strategiskt mål för ryssarna att ignorera, eftersom de erbjöd dominans över hela staden.

När ryska stormtrupperna attackerade staden, så gömde sig ukrainarna för att observerade ryssarnas agerande och det väntade tills ryssarna tunnade ut sina försörjningslinjer. Detta resulterade till att rysk artilleri och glidbomber tillfälligt tvingades att upphöra för att undvika att träffa sina egna trupper. Då passade ukrainarna på att genomföra en snabb motoffensiv, som snabbt skar av ryssarna från industriområdet och stängde alla möjligheter till reträtt. De ryska trupperna, omkring 400 av dem, blev omringade och fångade.

Ryssarna är nu fångade

Ryssarna skickade in drönare med mat, vatten och ammunition för att försöka upprätthålla trupperna. Ukrainarna, som kunde använda sitt flygvapen efter att ha förstört ryska radar- och luftförsvarssystem, släppte GBU-39-bomber över anläggningen för att göra ryssarnas liv till ett helvete. Denna strid har nu rasat i sex dagar. Ryssarna har misslyckats med att bryta sig igenom för att avlösa eller rädda dessa omringade trupper.

Ukrainskt flyg förstörde resterna av sjukhuset som användes av ryssarna för att säkerställa att ingen hjälp någonsin skulle komma fram. Med stigande förluster i sommarvärmen som ligger på 21-25 grader och inga medel för att evakuera döda eller sårade, förväntas ryssarna antingen ta sina egna liv eller att kapitulera, vilket redan har rapporterats om.

Rysk fiasko

Den ansträngning som Ryssland har lagt ner på denna operation och dess misslyckande kommer att visa sig vara ännu mer skadligt över tid. Deras chanser att hålla fast vid resterna av Vovchansk kommer att minska avsevärt. Utan Vovchansk finns det nästan ingen mening med att hålla fronten eftersom de då inte finns några bra försvarspositioner eftersom det är mestadels ett öppet landskap.

Ukraina har skjutit ner en rysk Hypersoniska 3M22-Zircon

En annan viktig nyhet är att ukrainarna meddelade för en månad sedan att det sköt ner en av Rysslands modernaste hypersoniska missiler. Detta är inte den aerobalistiska Kinzhal, utan det är Hypersoniska 3M22-Zircon.
Det markerar i så fall vara första gången i historien, att en sådan missil har skjutits ner!
Det tog ca en månad att förmedla detta, eftersom de var osäkra på om påståendet var sant, men nu har alltså tillräckligt mycket bevis samlats för att säkerställa detta. F

Förmodligen sköts den ner av en Patriot. Detta är en mycket betydelsefull utveckling, eftersom sådana vapen ansågs vara i stort sett helt osårbara.

Slava Ukraini 🇺🇦!

Related news